A Medley’s nem hazudtolja meg önmagát, Budafokon is kirándul egyet a stílusok világában

Az ősszel új dallal és videoklippel jelentkezik az egyik legizgalmasabb itthoni zenei projekt, a Medley’s. A zenekar tagjai korábban sokat fociztak Budafokon, ezúttal a színpadot hódítják meg a szeptemberi pezsgő- és borfesztiválon.

– Milyen emléket őriz a zenekar Budafokról?
– Gyerekkorunkban sokat jártunk Budafokra focizni. Amúgy jártunk már párszor a budafoki borfesztiválon, és vendégként csodás élményeink vannak. Reméljük, hogy idén fellépőként is hasonlóan jó élményekkel távozunk.

– A fesztiválszezon mennyire strapálta le a Medley’st? Sok helyen léptek fel?
– Imádjuk a nyarat és a fesztiválszezont, mindig szívesen megyünk fellépni. Ha le is fáraszt minket néhány helyszín vagy élmény, kellő energiát ad az épp aktuális koncert, illetve buli. Az „energiaveszteséget” mindig tökéletesen ellensúlyozza a színpad és a közönség. Ehhez kapcsolódóan minden helyszínre úgy érkezünk, mintha a szezonbeli első koncertünk lenne. Imádunk zenélni, szeretünk együtt lenni, és ha még tetszik is mindaz a hallgatóságnak, amit a színpadon művelünk, akkor az rengeteg energiát ad. Ugyanakkora lelkesedéssel játszunk öt embernek is, mint hatszáznak.

– A medley kifejezés a zenében egyveleget jelent. Van ennek jelentősége a zenekar életében?
– Természetesen! A zenekar neve egyben a stílusunk meghatározását is jelenti. Szeretünk különböző stílusokkal kísérletezni, és akár egy albumon belül is ugrálni az évtizedek és hangzások között. Néha kemények vagyunk, máskor reggae-t játszunk, a blues egyes stílusjegyei pedig majdnem minden számban felfedezhetők. Biztos van jelentősége az előadásmódnak, de az ember is többféle érzelmet él meg, gyakran akár egymással keveredve. Ez igaz zenei hangulatokra, hangzásokra is, akárcsak a Medley’sre.

– A közösségi médiában és a Youtube-on is aktív a zenekar, a rajongók kiszolgálása szempontjából melyik a leghatékonyabb?
– Az fb.com/themedleysband oldalt azért érdemes követni, mert itt informálódhatnak az aktuális eseményekről, következő koncertekről. A @themedleysband Instagram-oldalon pedig betekintést adunk a zenekar mindennapi életébe. Ezek a platformok egymást kiegészítve jól működnek, olykor akár egy-egy rólunk készült pőre fotóba is belefuthatnak a szemfülesebb követők, rajongók.

– Mi a zenekar célja a következő hetekben, hónapokban? Az eddig megtett út során mire a legbüszkébbek?
– Szeptember elején megjelenik egy új dalunk, melyhez klipet is forgattunk. Lesz Budapesten egy nagyobb őszi bulink, illetve néhány vidéki helyszínen, többek közt Szegeden is megfordulunk majd. Sok mindenre, alkotóként talán mindig az aktuális számokra, projektekre vagyunk büszkék. 2015-ben a szegedi SZIN fesztivál nagyszínpadán léptünk fel. Turnéztunk a Honeybeast előtt, akikkel az A38-on adtunk koncertet. Büszkeséggel tölt el minket a 2017-ben megjelent első nagylemezünk. Most alig várjuk a hamarosan megjelenő új számunkat, videoklipünket. Reméljük, tetszik majd a közönségnek.
Szilágyi László

——————-

Lapozzon bele Budafok-Tétény kulturális és gasztronomiai magazinjába, a Bornegyed magazin őszi számába, mely a pezsgő- és borfesztivál pohárpontjain is megtalálható.