Idén a Záborszky Pincétől indul a borlovagrend látványos felvonulása

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon idén két új taggal bővül a Promontorium Borlovagrend. Az évről évre megcsodált, nyilvános avatási ceremónia a Savoyai Jenő téren lesz. A szeptember elsejei programról Szűcs Zoltán, a borlovagrend vezetője tájékoztatott.

– Elmaradhatatlan eleme a mindenkori budafoki borfesztiváloknak a borlovagavatás. Elárulja, hogy idén kikkel bővül a borlovagrend?
– Két fiatal, szakmabeli borászt fogadunk a tagjaink sorába. Nevekkel nem szeretnék előrukkolni, ez hadd legyen meglepetés.

– Mit lehet tudni a programról, lesz változás az eddigi évek megszokott gyakorlatához képest?
– Szeptember elsején, szombaton délelőtt negyed tízkor a Záborszky Pincészet elől indul a felvonulás. A megszokott díszletek az idén sem maradnak el, most is láthatjuk a Budafoki Fúvósegyletet, lesz szőlőkoszorú, lovaskocsi és mazsorett-táncosok kísérnek bennünket. A tömeg a Kossuth Lajos utcából érkezik a Savoyai Jenő térre, a hivatalos megnyitóünnepségre.

– Idén is vendégül látja a borrendeket a Törley Pezsgőpincészet?
– Igen, a megnyitó után, várhatóan 11 óra körül érünk át az Anna utcába, majd a Borkatakombában fogyasztjuk el az ebédet. Ez zártkörű program. Majd ezt követően indulunk vissza a Savoyai Jenő térre, ott lesz a nagyszabású avatási ceremónia a terveink szerint délután három órától körülbelül fél négyig. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

– Hogyan zárul a program?
– Az avatás után a Záborszky Pincében lesz egy exkluzív kötetlen beszélgetés bor- és pezsgőfogyasztással. Mintegy 120-130 vendéget várunk a Borrendek Országos Szövetségétől. Jó hangulatú, színes programok lesznek, a nagyközönség és a szakma képviselői is megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő eseményeket.
Szilágyi László

——————-

Lapozzon bele Budafok-Tétény kulturális és gasztronomiai magazinjába, a Bornegyed magazin őszi számába, mely a pezsgő- és borfesztivál pohárpontjain is megtalálható.