Nyolc év hallgatás után új lemezzel jelentkezik a Hollywoodoo

A rajongók nagy örömére nyolc év hallgatás után novemberben végre új lemezzel rukkolt elő a Hollywoodoo. Az utóbbi négy év dalaiból összeállított album egyik sikerdala a rádióban sokat játszott Csillagos, amelyet a zenekar már korábban online is közzétett, a további tíz szám között pedig szerepel az Egy perc, Trócsányi Gergő (ének) Nirnsee Krisztiánnal (szólógitár) írt közös nótája, valamint a vidám hangvételű Ezen a nyáron is. A frontember szerint, akit gyengélkedése és az élet viharai néhány évig visszatartottak a lemezkészítéstől, úgy gondolja, hogy az együttes fennállásának legizgalmasabb darabja ez az album.

A Hollywoodoo szeptember elsején 17 óra 30 perckor lép színpadra a borfesztivál programjában a Borudvaron, ahol nemcsak az új, Végre címmel megjelent lemezükről hallhatunk dalokat, de eddigi sikerszámaik is elhangzanak – tudtuk meg a gitáros Urbán Szabolcstól, akivel fellépésük kapcsán beszélgettünk.

– Saját szerzeményekkel érkeznek, amelyek jelentős részét a Trócsányi–Nirnsee páros jegyzi. A hattagú zenekarból még ki vesz részt a dalok írásában?
– A verseket többnyire Gergő írja, a zenét Krisztián teszi hozzá, de előfordul, hogy a szólógitárosunkat elkapja a lendület, és szöveggel együtt hozza a dalt. Zenét én is szoktam szerezni, Árpi (a dobos Hohl Árpád) néha szöveget ír, de a dalszerzés nálunk alapvetően közös munka, a próbákon mindenki hozzászól, még a basszusgitárosunk, Kiss Gergő is, hogy változtassunk-e valamin. A „főszakács” azonban Krisztián, aki a végén megfűszerezi a számokat, amitől igazi „hollywoodoo-s” nótákká válnak.

– Milyen a „hollywoodoo-s” nóta?
– Senkiéhez sem hasonlítható – szokták mondani a rajongóink. Szövegeink valahol a Tankcsapda és Ákos szövegei között vannak félúton, rockzenét játszunk – néha zúzósat, néha könnyebben fogyaszthatót. Első nagy slágerünk az Örvényes című számunk, sokan talán azzal azonosítják a Hollywoodoo-t.

– Fesztiválszezon van, így biztos állandóan úton van a zenekaruk.
– Tavaly több rangos fesztiválon is részt vettünk, de idén későn ébredtünk. Most nincs menedzserünk, a sessionzenész Tibit (a trombitás Takács Tibor) leszámítva nem a zenélésből élünk, hanem mindegyikünk dolgozik valahol főállásban, a lemezkészítés pedig annyira lefoglalt minket, hogy mire megjelent az albumunk, a legtöbb helyen készen volt már a nyári program.
Tamás Angéla

——————-

Lapozzon bele Budafok-Tétény kulturális és gasztronomiai magazinjába, a Bornegyed magazin őszi számába, mely a pezsgő- és borfesztivál pohárpontjain is megtalálható.