Bereczki Zoltán és Puskás Peti is fellép a budafoki pezsgő- és borfesztiválon

Ha valakitől azt kérdeznénk, mi köti össze az ország egyik legnépszerűbb musicalszínészét és a tehetségkutatón feltűnt zenészt, talán még a kvízműsorok tudorai sem vágnák rá a választ. A feladvány tényleg nem egyszerű, a megfejtés a XXII. kerülethez, közelebbről Budafokhoz kötődik. Bereczki Zoltán és Puskás Peti koncertjét is megcsodálhatja a közönség a szeptemberi Pezsgő- és Borfesztiválon. De lesznek további meglepetések is!

Szülei sportemberek, édesapja válogatott kajakos volt, édesanyja a mai napig kosárlabdázik. Ha valami természetes volt, akkor az a sport, a mozgás szeretete. Így adódott a 80-as évek elején, hogy az ifjú Bereczki Zoltán eleinte versenyszerűen úszott, sőt, megpróbálkozott a kajakozással. A rajongói biztos nem bánják, hogy később nem a vízi sportokban alkotott maradandót. Tagja volt a Magyar Rádió Gyermekkórusának. Középiskolás korában zenekart alapított Styx néven, majd Toldi Mária musicalstúdiójában tanult, ekkorra letisztult az irány. Bereczki Zoltán felvételt nyert a Színművészeti Főiskolára, de hogy tudatos tervező, és szeret több lábon állni, arra a legjobb példa, hogy színészdiplomával a zsebében elvégzett egy közgazdásziskolát. Ma már saját produkciós irodát működtet Lepkegyűjtő néven. Magától értetődő módon a színpadon és a zenében találták meg a legnagyobb sikerek. Több fontos díjat (Emerton, Súgó Csiga) is bezsebelt, rendszeres szereplője volt fontos musicalszínházi produkcióknak. 2012-től a Centrál Színház tagja. 2004-ben zenei producerként is bizonyított: ő készítette az „Operett Angyalai” formáció hangszerelését és az Operettszínház Mozart! című produkciójának CD-jét. A hatalmas közönségsikernek örvendő Rómeó és Júlia hanganyag is az ő nevéhez fűződik. Tavaly Balla Eszter párjaként egy romantikus fimben, az Egy szerelem gasztronómiája című musicalban vállalt szerepet.
Idén a Lepkegyűjtő Produkcióval tervezik bemutatni az 1984 című darabot Budapesten.
A nagyközönség a zenei tehetségkutatók zsűritagjaként is találkozhatott vele: Bereczki Zoltán A Nagy Duett, a Megasztár és a Sztárban Sztár produkciókban volt jelen, utóbbi első évadját megnyerte, majd felkérték, hogy vállaljon szerepet a zsűrizésben. Az énekes-művész szinte rajongásig szereti a lányát, Zora Veronika a Szinetár Dórával nyolc éven át tartó házasságából született. A sokoldalú művészt, Bereczki Zoltánt is láthatjuk a szeptemberi pezsgő- és borfesztiválon.
Szintén a kerületünkben vendégeskedik a Megasztár harmadik évadjának sztárja, Puskás Peti. A 33 éves zenész életében is voltak vargabetűk. Arról nincsenek közeli információink, hogy mekkora szerepet játszott a sport Puskás életében, mindenesetre tény, hogy a továbbtanulásban volt egy kis bizonytalankodás. A fiatalember eredetileg művészettörténésznek készült menet közben meggondolta magát, és a magyar–angol szakra szavazott. A tanulás mellett hamar kiderült, hogy nem lesz bölcsész, ugyanakkor erős volt a gyanú, hogy az apai vonalat viszi tovább a családban – édesapja Puskás Tivadar színész. Puskás Peti nem bölcsész, hanem zenész és színész lett. A Megasztár tehetségkutató történetében ő volt az első, aki már a bemutatkozó közös koncerten is a saját számát adta elő. Egy év múlva, 2007-ben jelent meg az első lemeze, melyen nemcsak énekesként, hanem szövegíróként és zeneszerzőként is közreműködött. Még abban az évben feldolgozta zenekarával a Piramis együttes Ha volna két életem című dalát, sőt, ő rendezte a szám videoklipjét. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy az említett videoklip-rendező tevékenységét díjazták a VIVA-gálán, és ő is fellépett a Freddy Mercury tiszteletére rendezett emlékkoncerten a Margitszigeten. Meredeken ívelt felfelé a színészkarrierje, egyre több helyre hívták, színházban és filmes produkciókban is láthatta a közönség.
2006 nyarán az 56 csepp vér musicalben játszott, 2007-ben az államalapítás ünnepén bemutatott Szent István – egy ország születése című zenés történelmi darabban szerepelt. Játszott a Casting minden és a Made in Hungaria című filmben, első kőszínházi szerepét a Szolnoki Szigligeti Színházban kapta, az Oliver című musicalben Dörzsölt szerepét alakította. A Jóban Rosszban és a Ben10: a legnagyobb kihívás sorozatokban is láthatta a közönség. A feladatok szépen sorjáztak a művész életében: az X-faktor zenei tehetségkutató egyik mentora és a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorvezetőjeként is dolgozott, miközben nem akarta elhanyagolni a zenekarát. A testvérével alapított Biebers együttes 2013 óta jelentkezik kis- és nagylemezekkel, és gyakran járja az országot.
A budafoki közönség sem maradhat le a népszerű előadóról és persze Bereczki Zoltánról sem, szeptember elején láthatja a Pezsgő- és Borfesztiválon. De nem csak ők lépnek fel a kerületben, a szervezők további kellemes meglepetéssel is kedveskednek az érdeklődőknek.
Szilágyi László


A Bornegyed magazinhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók.

A kiadvány online is olvasható, ide kattintva.