Kulcs egy jobb élethez program a sikeres gyermekekért

Borozgatás közben jótékonykodni is kellemesebb. A Budafok-Tétény Általános Ipartestület megtartotta második borestjét május közepén kerületi székházában. A jótékonysági estet a Kulcs egy jobb élethez nevű „Életrevaló” program jegyében rendezték.

A vendégeket Jurás László, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Dél-budai és a Budafok-Tétény Általános Ipartestület elnöke és Nemes Anikó irodavezető köszöntötte, majd jöttek az egri és szekszárdi Varga, illetve Martoni borok szép sorjában borászmagyarázatokkal, ami még „ízletesebbé” tette a finom nedűket. Közben a helyi Tatár pékség sokféle süteménye tarkította a menüt. A különféle fehér-, rosé- és vörösborok kóstolása közben élvezetes előadásokat hallhattunk érdekes témákról. Kiss Tibor a PacKers Energo-Light Kft. igazgatójaként az alternatív energiákról és a napelemes közvilágításról, Tatár Antal cégének történetéről, míg Maróti Miklósné, a Gádor Általános Iskola igazgatója a Kulcs egy jobb élethez nevű programról beszélt.
– Miért akarjuk megszólítani a helyi vállalkozókat? – kérdezte mondandója elején, majd meg is válaszolta: – Azért, mert sikeres gyerekeket szeretnénk nevelni, és ehhez egy kis támogatásra van szükség.
Ezután Jakab Julianna pszichológus az „Életrevaló” programról beszélve megemlítette, cél, hogy a gyerekek, különösen a hátrányos helyzetűek, egészséges személyiséggé szocializálódjanak, s ehhez olyan pedagógusokra van szükség, akik megacélozzák a jellemüket, becsületes embereket nevelnek.
Ehhez nyújtottak segítséget a borest vendégei, akik tombolajegyeket vásároltak, és a befolyt összeg a Kulcs egy jobb élethez program javára ment. Még egy focilabdát is elárvereztek, melyen a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak aláírása látható, s amit egy vállalkozó 30 ezer forintért vásárolt meg.
Temesi László


A Bornegyed magazinhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók.

A kiadvány online is olvasható, ide kattintva.