Budafok-Tétény zöldfelület-rekonstrukcióját és az ehhez csatlakozó fejlesztéseket célzó pályázatát is elfogadta és támogatásra méltónak ítélte Budapest Főváros Önkormányzata. A nyertes kerületi projekt keretein belül a Hajó utca–Duna-parti sétány környezetét teszik rendbe.

Az eddig elhagyatott, beépítetlen terület a felújítást követően alkalmassá válik a pihenésre és a sportolásra, a sétány pedig a kerékpáros és gyalogos közlekedésre egyaránt lehetőséget biztosít. A fejlesztések becsült bruttó költsége mintegy 490 millió forint, amelyhez a főváros 200 millió forinttal járul hozzá.
A Hosszúréti patak betorkollásánál lévő Duna-parti rész jó adottságokkal rendelkező, természet- és vízközeli helyszín. Ennek rendbetételével, kilátópont és szolgáltatóépület létesítésével, valamint játszóeszközök elhelyezésével többféleképpen használható, szabadidős, rekreációs „központ” jönne létre, amely az egész családnak kikapcsolódást nyújthat. A tervek szerint a gyalogosan, kerékpárral vagy gépkocsival is jól megközelíthető parkban minden korosztály megtalálja majd az aktív pihenés lehetőségét. A sportparkban fejlesztheti erőnlétét, a lépcsős és rámpás lejárón lesétálhat a Duna-partra, a megújult gyepfelületeken piknikezhet, és a faburkolatú teraszokon megpihenhet.
Tamás Angéla


A Bornegyed magazinhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók.

A kiadvány online is olvasható, ide kattintva.