Serfőzőék nagy sikerrel árusítják a jótékony célokat szolgáló Kerület kolbászát

Budafok ismét megmutatta jótékony oldalát, ugyanis a piacon már húsvéttól megvásárolható egy új, jótékonysági célokra felajánlott termék, a Kerület kolbásza. Az ínyencek fogára való húsáru elkészítésének ötlete nem hasra ütéssel született meg, hiszen Budafok-Téténynek már van saját bora, pezsgője, és szintén jótékonysági célokat szolgáló kenyere is.

A Budafoki Szomszédok Piacán rengeteg ember fordul meg a dél-
előttökön, a péksütemények és a friss gyümölcsök mellett azonban a leglátogatottabb bolt a talán a nagy alapterületű, jellegzetes illatokat árasztó húsáruház, a Serfőző és Társa Kft. üzlete. Ebben a hentesboltban – pontosabban a vezetőség fejében – született meg az a nemes gondolat, hogy elkészíttetnek egy olyan terméket, amivel segíthetnek a rászorulóknak. A 2003 óta (akkor még a régi piacon) működő áruház vezetője Serfőző László, aki büszkén mesélt a Kerület kolbásza születéséről.
– Az egyedi recept alapján készült kolbász töltésében egy régi, megbízható partnerünk volt a segítségünkre. Ha jellemezni kéne a terméket, akkor letisztult, minden sallangtól mentes húskészítményről lehetne beszélni (no persze ilyenkor nem az ízmentességre kell gondolni – a szerk.) A kolbász ízesítésére só és bors szolgál, amit a minimális pikantéria elérése érdekében azért egy csipetnyi csípős paprikával dobtunk fel. Nincs benne más, a jellegzetes, egyszerű ízeket elnyomó fűszer. Hagyományos füstöléses eljárással, friss húsból forgalmazzuk a termékeinket – mondta a tulajdonos, Serfőző László.
A húsvét óta eladásra kínált – egyébként igencsak vonzó árú – kolbászokat a Szomszédok Piacán vásárolhatják meg az arra látogatók, a kezdeményezésnek pedig nagy sikere van nemcsak gasztronómiai, hanem jótékonysági értelemben is.
– A vásárlóknak nagyon tetszik az ötlet, sokan, amikor meghallják eladóinkat a Kerület kolbászáról mesélni, még többet vesznek belőle, mint amennyiért betértek a boltunkba – tette még hozzá Serfőző úr.
Minden eladott szál kolbász árából 200 forint egyenes úton az Élelmiszerbankhoz kerül, amely pénzből a kerület rászoruló lakosainak kamráját tudják megtölteni több ezer forint értékű élelmiszerrel, a budafok-tétényi nagyáruházak segítségével. A kezdeményezés egyik első partnervállalkozása a magazinunk hasábjain korábban már bemutatott, szintén budafoki Brucker Pékség volt, akik tavaly elkészítették a Kerület kenyerét, s ebből a cipóból merítettek ihletet a húsboltosok is.
Az önkormányzat pedig továbbra is várja azon cégek és partnerek csatlakozását a nyitott programhoz, akik szívesen kapnák meg a Kerület terméke címet, és azzal együtt a nagylelkűségért járó elismerést.
Gáll Anna


A Bornegyed magazinhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók.

A kiadvány online is olvasható, ide kattintva.