A Patikadomb elnevezésű formáció 2013 novemberében kezdte meg működését. Az akkor még három embert (Ujvári Gyula, Dobos Gábor, Somogyvári Dániel) számláló együtteshez még az év végén csatlakozott Kátai Tamás. A zenekar stílusát tekintve különféle zenei hatásokból építkezik. Az alternatív rock, az electronica, és a pop elemei egyaránt megtalálhatóak zenéjükben.

2014. január 29-én jelent meg a banda első EP hosszúságú hanganyaga, Nefelejcsutca címmel. A Nefelejcsutcán található dalok közül, a Felhívás keringőre rotációba került a Petőfi Rádióban. A banda eddigi legnagyobb sikereként könyveli el, hogy 2014 októberének végén, felléphetett a Hiperkarma Halloween-en, (Patikadomb, Bermuda, Hiperkarma) amely a Hiperkarma visszatérő és lemezbemutató bulija is volt egyben.

2015-ös első kiadványuk a Süssön c. dal volt, amely már az 1G Records gondozásában jelent meg. A dal először az MR2 – Petőfi Rádió Vadonat című műsorában volt hallható 2015. június 21-én, majd rotációba is bekerült. A hozzá készített no-budget dalszövegvideót először a Keret Blogon láthatták az érdeklődők. A banda azóta több Petőfi Rádiós interjút adott, valamint a Petőfi TV-ben is bemutatkozhatott: 2015-ös második kiadványuk, a Mechwart liget című dal, amelyhez elkészült a banda első videoklipje is. A dal, október 21-én debütált, a Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorában, míg a videoklip másnap este, a Petőfi TV-ben volt először látható, egy interjú keretein belül. A zenekar jelenleg single-ök megjelentetésével operál: Ilyen volt a 2016-os, klipes Nézd csak, illetve a 2017 elején elkészült Édesmindegy. A Nézd csak 2016 nyarán végig szerepelt a Petőfi Rádió

Top 30-as, majd Top 40-es listáján. A zenekar alakulása óta a Hiperkarma, a The Biebers, a Bëlga, a

Bermuda, a Kelemen Kabátban, a Magna Cum Laude és a Mary PopKids társaságában is fellépett már.

A Patikadomb 2016-ban a Belmondo, majd a Zaporozsec vendégeként járta / járja az országot.