Laposa BirtOK

Információ:
www.laposa.hu
Pincészetünkben alapvetően fehérborokat készítünk. A badacsonyi borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákkal dolgozunk. Évente összesen kb. 250.000 palack olaszrizling, Rrajnai rizling, szürkebarát, kéknyelű, furmint és juhfark készül nálunk.
Borainkban – amelyeknek intenzitását és tisztaságát korszerű technológiák alkalmazása adja – igyekszünk megmutatni a bazalthegyek minden szépségét. Alaptételeink (Friss, Illatos és Rosé) gyümölcsösebbek, könnyedebbek, míg komolyabb borainknál hangsúlyosabban van jelen a termőhelyre jellemző ásványosság, amely minden esetben eleganciával párosul.
A borkészítésnél a könnyedségbe zárt komplexitásra törekszünk: a borokban legyen benne minden íz, legyenek jó ivásúak, mutassák meg a termőhely és a fajta jellegzetességeit– vigyázunk azonban arra, hogy ne legyenek hivalkodók és túlzók.