Kedves Látogató! 

Idén végre újra maximális fordulatszámon pöröghetnek a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál eseményei! Az elmúlt évek nehézségei után ismét olyan nagyszabású rendezvénnyel várjuk Önöket, amellyel a COVID után visszatérünk a fesztivál több mint 30 éves hagyományaihoz. 

Ezért 2023 a hagyományok éve lesz. Megünnepeljük a római korig visszavezethető budafoki szőlő- és borkultúrát, köszöntjük azokat az embereket, akik munkájukkal hozzájárultak a kerületi pezsgő- és borkészítés felvirágoztatásához. 

Szándékunk szerint minden fellelhető lesz, ami sikeressé tette a 33 éves, azaz a legnagyobb múltra visszatekintő budapesti fesztivált. 

Különleges minőségű hazai pezsgők és borok, ingyenesen látogatható programok, sokszínű zenei kínálat olyan fellépőkkel, mint a Barabás Lőrinc Quartet, a Roy és Ádám vagy a Zenevonat az LGT sztárjaival. S mivel Budafokon arra is lehetőségünk van, hogy valódi, évszázados borospincékben a Kárpát-medence minden tájáról kóstoljunk borokat, pezsgőket, semmiképp se hagyjuk ki ezt az alkalmat! A fesztivál ideje alatt számos pincészet italaiból válogathattunk: megkóstolhatjuk Budafok díjnyertes vörös- és fehérborát, valamint pezsgőjét, de dönthetünk a vendégborászatok mellett is. Meg lehet tekinteni az egyedülálló Barlanglakás Emlékmúzeumot, a két éve megnyitott kulturális színtéren, a Magdolna Udvarban kiállítások, képző- és iparművészeti programok lesznek, borkóstolókkal egybekötve. Természetesen idén is családi programot kínálunk. Lesznek gyerekzenei koncertek és megnyit a Gyerekliget is, így a család minden tagja önfeledten szórakozhat. 

Találkozzunk Budapest Bornegyedében, búcsúztassuk együtt a nyarat szeptember 13. között a 33. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon! 

Karsay Ferenc
polgármester