Nagyszabású szabadtéri programra készülhet az, akinek a 44. Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál kulturális kínálatából a piactéri #Hali Budafok – The Carbonfools koncert és Gasztroplacc kelti fel az érdeklődését.

A Budafoki Szomszédok Piaca előtti térre május 25-én nemcsak az elektronikus zenére, kézműves hamburgerre és streetfoodra éhes közönséget várják a szervezők, hanem a csocsózni szerető vagy a sörpong nevű közkedvelt ivójátékra kapható bulizni vágyókat is.
Az este hét órakor kezdődő, éjszakába nyúló program fellépői között olyan amatőr, kezdő, könnyűzenét játszó együttesek is koncertlehetőséghez juthatnak, amelyek bemutatkozó anyagukkal 2018. május 10-ig a funk.ivett@klauzalhaz.hu e-mail címen jelentkeznek, és akiket az elküldött hanganyaguk vagy bemutatkozó levelük alapján kiválasztanak.

Jelentkezz, és zenélj a téren! – szól a felhívás a feltörekvő fiatalokhoz, akik talán életükben először lépnek színpadra közönség előtt. Este nyolc órakor azonban a The Carbonfools zenekaré lesz a terep. Az angolul éneklő magyar banda öt nagylemez után, háta mögött többmilliós You Tube-nézettséggel és számos slágerrel, mint a Hideaway (Rejtekhely), a Sunset (Naplemente) vagy a Clublights (Klubfények), végre Budafokra is ellátogat. A 2001-ben alakult együttes DJ Titusz (Bicskei Titusz – elektronika) vezetésével az ország egyik legnépszerűbb, rengeteget turnézó és a rádiókban is sokat játszott zenekarává fejlődött. Egy hosszabb leállást követően tavaly tavasszal tértek vissza a fiúk – kissé más felállásban, így az énekes Fehér Balázs helyére például Fóris-Ferenczi Gábor lépett, aki kifejezetten rocksztár alkat. Zenéjük azonban változatlanul a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege.

A Budafok szívében esedékes, modern, közösségi térre szervezett, megszokottól eltérő zenés-gasztronómiai esemény a maga lazaságával a 44. Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál üde színfoltjának ígérkezik. Tamás Angéla