A februárban megrendezett magyar séfverseny döntőjén mutatta be a Törley Pezsgőmanufaktúra a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hivatalos italát, a Törley Chardonnay Brut pezsgőt. A 2017-ben három ezüst- és egy aranyérmet nyert, tradicionális eljárással készült, 2013-as pezsgő a VinAgora Nemzetközi Borversenyen nemcsak az első helyezést, de a legek aranyát, a Champion-díjat is kiérdemelte.

– Szép eredmények születtek tavaly, és ez az év is jól kezdődött: az elegáns, fehér üveges Törley Excellence Muskotály Doux pezsgőnk aranyérmet nyert a februári Mundus Vini nemzetközi borversenyen – emelte ki a Törley Pezsgőpincészet Kft. idei első sikerét Csomay András termékmenedzser, aki közel egy évtizede foglalkozik a borversenyekkel. Hozzátette, hogy a négy lehetséges technológiával készült, különböző márkájú és árfekvésű pezsgőikkel a borversenyek minden szintjén részt vesznek. Évente több mint tíz nemzetközi versenyre neveznek be, de termékeik az országos, valamint regionális megméretéseken, így a Budafok Város Bora borversenyen és a Gazdag László Emlékversenyen is jelen vannak. Sikerüket abban látja, hogy cégük a szőlő metszésétől a szüretig, az alapborok kezelésétől a palackozásig, vagyis a bor-, valamint pezsgőkészítés teljes folyamatát – a szőlőtőkétől a fogyasztó asztaláig – kiemelt figyelemmel kíséri.

A Törley Pezsgőmanufaktúra – anyagi hozzájárulással és pezsgőikkel megtámogatva a Magyar Bocuse d’Or Akadémiát – 2016-ban csatlakozott a világ legismertebb és legelismertebb szakácsversenyének magyar szervezőjéhez.

– Célunk, hogy ne csak a fogyasztók fedezzék fel és keressék termékeinket, ne csak kiemelt alkalmakkor, az ünnepi asztalra kerüljön pezsgő, hanem a gasztronómiával foglalkozó szakemberek, az éttermek vezetői, a sommelier-k, a séfek is ismerjék meg italainkat, és azokat a mindennapi gasztronómia részeként ajánlják vendégeiknek – válaszolta a termékmenedzser arra a kérdésre, hogy miért támogatják a séfversenyt.

A Törley Pezsgőmanufaktúra mint a Budafoki Pincejárat egyik állandó résztvevője, a látogatókat a múzeum bemutatásával és a pinceséták segítségével beavatja a pezsgőgyártás rejtelmeibe, hogy ezáltal tudatosabb pezsgőfogyasztóként válogassanak a termékeik között.

– Ígéretesnek tűnt a márciusi pincejárat, a korábbinál több vendég érkezett, ezért bízhatunk abban, hogy a jó idő beköszöntével tovább növekszik a látogatók száma – mondta a speciális pincesétákat vezető Lőrik Tamás, aki néhány kulturális programra is felhívta a figyelmünket.

A termékmenedzser egy különleges filmvetítést emelt ki, amelynek az érlelési pince nyújt otthont, a Tavaszi Művészeti Fesztivál eseményei közül Für Anikó koncertjét és a Múzeumok Éjszakája program keretében tervezett görög táncházat.

Tamás Angéla