A Budafoki Szomszédok Piaca név minden kerületi lakos számára ismerősen cseng, főleg, amióta néhány éve modernizálták. Az új komplexumban minden termék megtalálható, amit az ember megkíván, számtalan zöldséges-gyümölcsös, lángossütő, vegyesbolt, sajt- és húsüzlet várja a vásárlókat, de talán a legcsábítóbb a szintén a piacon helyet kapó Brucker Pékség.

A szemet gyönyörködtető sütemények, a mesés illatok és a roppanós kenyerek íze igazi közönségkedvenccé tette a családias hangulatú boltot, sokszor többperces sort is kiállhat az éhes vásárló, mire hozzájut péksüteményéhez vagy megihatja kávéját. De van az a finomság, ami megéri a várakozást…

Az 1998 óta – mindvégig a kerületben – működő családi vállalkozás tulajdonosa, egyben vezetője, Kertész Ákos már a harmadik generációt képviseli a családban, pék apja és nagyapja után ő is ezzel foglalkozik. A legfontosabb értéknek a szakma iránti szeretetet és alázatot vallja. A teljes egészében magyar tulajdonban lévő vállalkozás minőségorientált termékei csak részben készülnek gépesítve a sütödében, kiemelt hangsúlyt kap ugyanis a szakma kézműves jellege. Legfontosabbnak a természetes alapanyagok használatát, az adalékanyagok mellőzését, a minőségbiztosítási rendszer szigorú betartását tartják. „Nincs különösebb specialitásunk, egyik árunkat sem emelnénk ki a többi közül, mindegyik termékünkre egyformán szeretnénk büszkék lenni. Igazi nagymama-szellemben dolgozunk. A legfontosabb számunkra a vevők pozitív visszajelzése, igénye, de persze szeretnénk hűek maradni ezen elveinkhez” – magyarázza a fiatal tulajdonos.

Igazi piacorientált pékség, közel száz partnerrel dolgoznak szimbiózisban. Igaz, a kerületben csak két boltjuk van, a másik a Jókai Mór utcában, egy hamisítatlan kávézó hangulatú üzlet. Ezenkívül több szupermarketnek, továbbá szállodáknak is szállítanak árut.
Az önkormányzat kiemelt partnere, a pékség kooperációban van a Magyar Élelmiszerbankkal, az együttműködés igazán nemes célt szolgál. A „kerület kenyere” címet ők viselik, minden eladott kenyér árából ötven forint egyenesen a rászorulónak jut. „Az akciót mi kezdeményeztük, az adományt pedig az Élelmiszerbank juttatja el a szegényebb sorsú, kizárólag budafoki lakosoknak, étel vagy akár ruha formájában” – teszi hozzá a tősgyökeres budafoki pék. Gáll Anna