A népszerű Szabó Leslie nagybátyja Nemes László, a Nádasdy iskola címzetes igazgatója

A kiváló előadóművész családi szálon kötődik a kerülethez. Szabó Leslie jövőre 50. születésnapjára dalszöveggyűjteménnyel jelentkezik és gyereklemez megjelentetését is tervezi, sőt, egyéb meglepetés is lesz a jeles évfordulón.

A közel 30 éves zenei karrierje során zeneszerzőként és szövegíróként is alkotó Szabó Leslie is fellépett szeptemberben a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. A zenész rokona révén is kötődik a XXII. kerülethez, hiszen a popzenész nagybátyja nem más, mint Nemes László, a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola címzetes igazgatója, a Budafoki Zeneiskola alapítója. Leslie borokkal való kapcsolatát mindennél jobban jellemzi a Bor, mámor stb. című lemeze, amely több slágert is tartalmaz.

A nagyközönség a Megasztár zenei tehetségkutatón ismerhette meg az előadót, akinek 1995 óta több lemez, számos felkérés gazdagította pályáját. 2000-ben a szakma már jól ismerte dalszövegírói képességeit, és ebben az évben érte az egyik legnagyobb megtiszteltetés: Sir Paul McCartney személyesen írta alá az engedélyt az „Ebony and Ivory” című dala Leslie által magyarra írt verziójának megjelenéséhez. Ez volt a „Feketén a hófehér”.

A magyar könnyűzenei szcéna képviselői közül dalszöveget írt többek között Szekeres Adrienn-nek, Éliás Gyulának, Emiliónak.

Ezek már a sokadik felkérések voltak 1996 után, amikor is a Trambulin című szám szövegét ő jegyezte. A legfrissebb projektjeként az előadóművész a Voice tehetségkutatón feltűnt Weisz Viktor lemezéhez írt 13 dalt említi. Az album felvétele októberben fog megtörténni. Nem csak a zenét, a szöveget is Szabó Leslie írta. – Jövőre fontos korszakhatárhoz érkezem, az 50. születésnapomat ünneplem. A jeles alkalomból az eddigi zenei pályámat felölelő dalszöveg- és sztorigyűjteményt tervezek, és legkésőbb addigra még egy általam írt gyereklemez is el fog készülni. Persze lesz még meglepetés, amiről egyelőre nem szeretnék beszélni – mondta lapunknak Szabó Leslie, akit egyéb fellépései mellett havi rendszerességgel a kelenföldi Montázs Art Caféban is lehet látni. Ezen a helyen tavasz óta működik a zenész klubja, hatalmas sikerrel és érdeklődéssel… (VH)