A 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon hat új hírvivővel bővült a Chevaliers Törley Pezsgőrend tagsága. Az ünnepélyes lovaggá ütést egy komoly próba- és fogadalomtétel előzte meg, melyet Quirin Károly ceremóniamester irányított.

Minden jelöltnek ugyanaz volt a feladata, először degorzsálnia kellett, majd három Törley pezsgő megkóstolását követően kellett kiválasztani a nyerspezsgőt. A közönség soraiban az ország minden pontjáról érkezett bor- és pezsgőlovagok izgulták végig a próbatételeket. A Törley udvarban öt jelölt lépett színpadra, Abramowszki Béla, a Törley Pezsgőpincészet termelési vezetője, Blazsovszky Péter, a Bábel Budapest Étterem sommelier-je, Szekula László, a Halászbástya Étterem tulajdonosa, Hága Péter, a Termál Hotel Visegrád üzemeltetési igazgatója, és végül egy hölgy, Szepesfalvy Anna, Budafok-Tétény alpolgármestere.

– Évek óta azért dolgozom a városvezetőkkel együtt, hogy a Törley pezsgő mellett a borok is egyfajta branddé váljanak Budafokon, ne csak a fesztivál ideje alatt, hanem a szürke hétköznapokban is – mondta Szepesfalvy Anna. Hozzátette még, hogy a pezsgőt és a bort önmagában nem lehet értelmezni a művészetek és a gasztronómia nélkül. A Chevaliers Törley Pezsgőrend tagságába mindig olyan személyeket választanak, akik sokat tettek és tesznek a márka hírnevének öregbítése érdekében. A feladatok tökéletes végrehajtása után mind az öten felesküdtek a pezsgőkészítés titkára rábukkanó szerzetesre, Dom Pérignonra, amit a diploma, a medál és díszpalack átvétele, valamint a lovaggá ütés követett. Az idei vasárnapi pezsgőlovag-avatáson Mező Misit ütötték lovaggá a Pezsgő téren. Ez a próbatétel semmiben sem különbözött az előző napitól. A fesztivál egyik sztárénekese a színpadra lépése előtt vált pezsgőlovaggá a feladatok tökéletes elvégzése után.

– A minőségi pezsgők mellett a jó borokat is nagyon szeretem, így nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek ezen a fesztiválon és ilyen nagy elismerésben részesültem – mondta Mező Misi, a NAZA Együttes énekese. Hozzátette, hogy a rendtől kapott gyönyörű medált biztosan viselni fogja, ezzel is népszerűsítve a Törley pezsgőket. (Viszkocsil Dóra)