Van, aki gyerekkórusból, megint más az Eurovíziós Dalfesztiválról vagy a kereskedelmi csatorna tehetségkutatójáról ismeri az indiai származású Singh Vikit, akit hamarosan a budafoki közönség is megcsodálhat.

„Nyolcéves korom óta állok színpadon. Kezdetben a Magyar Rádió és az Állami Operaház gyermekkórusában énekeltem, lételemem a zene, imádok énekelni” – meséli Singh Viki. Az énekesnő szinte minden műfajban otthon érzi magát, s ez nem a véletlen műve. „Az Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakközépiskolába jártam, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban képeztem magam, ahol a jazz mellett a pop-, rock-, soul- és funkyzenével is megismerkedtem, de gondoltam a civil életre is, elvégeztem a Kereskedelmi Főiskolát. A magyar könnyűzenei élet ismert énekesei mögött vokáloztam. Büszke vagyok a Jazzy-dalversenyen elért első helyezésre, amit a Cornelio Tutu Banddel nyertem 2010-ben. De legalább ekkora büszkeséggel tölt el a szereplésem az Eurovíziós Dalfesztiválon 2016-ban és 2017-ben a Katonák és a Rain című dallal” – idézi fel a kifogyhatatlan zenei élményeit a Rising Star zenei tehetségkutatóról megismert Singh Viki.

Az énekesnő büszke rá, hogy otthonosan mozog a stílusok útvesztőiben. „Annak idején minden héten napi hat órát zenéltünk egy hajón. Azt játszotta a zenekar, azt énekeltem, amit a közönség kért. Hatalmas iskola volt” – nosztalgiázik a fiatal énekesnő, akit szeptember első hétvégéjén láthatunk a pezsgő- és borfesztiválon.

„Pusival (Puskás Csaba – a szerk.) a Cornelio Tutu Bandben zenéltünk együtt, szívesen emlékszem az akkori időszakra. Nagyon várom már a budafoki koncertet, leginkább azért, mert imádok úgymond zenekari tag lenni, és együtt muzsikálni fantasztikus zenészekkel! Amikor Singh Vikiként járom az országot, minden szempár rám szegeződik, de akik eljönnek megnézni a műsort, leginkább a big band hangzásra és a swinges dallamokra lesznek kíváncsiak. Így én is újra kiélhetem magam ebben a stílusban is!” – fogalmazott a sokoldalú énekesnő.

Szilágyi László/BORNEGYED MAGAZIN