A XXVIII. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
szervezői
és a
Nagytétényi Ember és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület
tagjai
kerületünk valamennyi bejegyzett közösségének és baráti társaságának
a
„Szőlőszüret ünnepi ételei”
című főzőversenyét hirdeti meg.

Időpont: 2017. szeptember 3., vasárnap délelőtt
Helyszín: Soós István Borászati Szakképző Iskola Tangazdasága
(1222 Budapest, Jósika u. 2-16. – a Plébánia u. felső végén.)

Ebben a csodálatos környezetben a természeti adottságok mellett az iskola épülete biztosítja a kulturált feltételeket egy jókedvű nap eltöltéséhez.
Mindezek mellé a versenyző csapatok részére a szervezők tűztálcát, fát, vízvételi lehetőséget és egy garnitúra sörpadot biztosítanak. A sörpadot csak írásbeli átvétel után lehet a csapat számára kijelölt helyre vinni! A rendezvény végén ugyancsak aláírás ellenében vissza kell azt szolgáltatni a szervezők részére!
A főzés kellékeit, ami bográcsot, bográcsállványt, az ételek alapanyagait, a főzéshez és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket illeti, valamint a bemutatáshoz szükséges palackozott bort a versenyzőknek kell magukkal hozniuk. Ha szeretnének a fejük fölé sátrat, napernyőt, azt is hozzák magukkal.
A helyszín elfoglalására 8.30 órától van lehetőség, az elkészült étel zsűrizésére várhatóan 13.00-13.30 óra között kerül sor.
A Tangazdaság területén parkolni csak a ki – és bepakolás ideje alatt lehet, megértésüket köszönjük.

Az elkészült ételeknek a következő követelményeknek kell eleget tenniük:
• Az ételek elkészítéséhez bort kell használni, amely lehet bármilyen jófajta, zamatos nedű a szélrózsa minden irányából.
• Tálalása legyen harmóniában a Pezsgő- és Borfesztivál szellemiségével – de a szervezők értékelik, ha a benevezett közösségre jellemző tulajdonságok is feltűnnek benne.
• Az elkészült ételt a versenyzők saját maguk és barátaik örömére fogyaszthatják el, az esemény látogatói csupán a látványban és az illatokban gyönyörködhetnek.
• Természetesen a csapatok saját belátásuk szerint kóstolóra invitálhatnak bárkit.
• A zsűri megkóstolja a csapatok ételeit és az értékelésnél nagy hangsúlyt kap az étel íze mellett az eredetiség, a kreativitás és az étel jellegének megfelelő tálalás. A humor se álljon távol a csapatoktól!
• Biztosak vagyunk abban, hogy a résztvevők és barátaik jó hangulatban töltik együtt ezt a napot, a szervezők már megrendelték a remek időt!
• A zsűri tagjait a résztvevők a helyszínen ismerhetik meg.

A nevezéseket a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ (Klauzál Ház) recepcióján lehet 2017. augusztus 27-én, vasárnap 12 óráig leadni, melyeket a szervezők az első 15 jelentkezőig fogadnak el. A nevezési lap letölthető innen, illetve átvehető a Klauzál Ház recepcióján.

a Főzőverseny szervezői