Egyedi tervezésű Bornegyed kollekcióval készül Budafok-Tétény önkormányzata az idei borfesztiválra

Budapest XXII. kerülete zászlajára tűzte, hogy a főváros Bornegyedévé váljon. Május 13-án indult a Budafoki Pincejárat, ami a belvárosból érkező turistáknak mutatja be a kerület pezsgő- és borkultúráját, pincevilágát. Ez a történelmi és kulturális háttér, valamint az idén immár 28. éve megvalósuló Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szellemisége ihlette meg a Budapest Bornegyed kollekció tervezőit, a BP Clothing művészeit.

Az együttműködés alapját az a több mint öt éve sikeresen működő fővárosi „lovebrand” alapozta meg, amely szinte adta magát a továbbgondolásra, az egyes kerületi sajátosságok felfedezésére.

„A kezdeményezés úttörő jellegű abból a szempontból is, hogy eddig nem volt arra példa, hogy egy ruhamárka egy városrésszel közösen hozzon létre hivatalos kollekciót” – mondta Jakab Péter művészeti vezető.

A lokálpatrióta gondolkodás, a hagyományok őrzése és a modern, fiatalos, városi lendület együttesen jellemzik a Bornegyed kollekciót, amelynek része egy unisex kapucnis pulóver, női-férfi póló, baseballsapka és zokni. A polók több színben – klasszikus fekete-fehér, valamint vörösbor és pezsgő színben – is kaphatók lesznek.

Az önkormányzat nem titkolt célja a kezdeményezéssel, hogy a fiatalok körében erősítse kerületi identitásukat, hogy büszkén viseljék magukon Budafok-Tétény történelmi és kulturális értékeire épülő, modern szövegkörnyezetbe ültetett szimbólumait.

– A kollekció a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon debütál, ahol az online megrendelt termékeket a vásárlók személyesen vehetik át – mondta Salamon Judit projektvezető a Törley Látogatóközpontban május 8-án tartott sajtótájékoztatón. – Úgy gondolom, hogy olyan kreatív, urbánus, ugyanakkor a kerület jellegzetességeit hangsúlyozó kollekció jött létre, amelyben megjelenik a generációk közötti összekacsintás lehetősége is – tette hozzá.
Aki elég figyelmes, vicces apró részleteket is felfedezhet a kollekció darabjain.