Sándor János: a kerületi gyerekek „játékos támogatója”

Tősgyökeres budafoki családban nőtt fel, természetes volt számára, hogy hű maradt a kerülethez. Sándor János csaknem három évtizede játéknagykereskedést hozott létre, amely azóta országos hírűvé vált, s a kerületi önkormányzat stratégiai partnerévé. A cégvezető jótékonykodásaival is felhívta magára a figyelmet.

Kárpitosként, faipari technikusként kezdte különleges pályafutását, amikor 1989-ben megalapította családi vállalkozását, a Sándor és Társai Játékkereskedést, amely évről évre egyre előkelőbb helyet vívott ki magának a magyarországi játékvilágban, de az ajándékpiacon is, miközben saját fajátékaik is egyre népszerűbbekké váltak.

– Hányféle játékuk született az évtizedek alatt?

– Csaknem félszáz, zömében fából készültek. Ezek között van natúr fadominó, saját tervezésű famalom, de sorolhatnám még tovább, a legsikeresebbek a kosárlabda gyűrűvel, a körlap fahintánk vagy többféle fából készült sportszereink.
– A gyerekei is szerették ezeket a játékokat?

– Három fiam van, köztük egy ikerpár. Ők sok játékunkat tesztelték, és azok tetszettek nekik, elmondták a véleményüket róluk. Ma a családi vállalkozásunkban Mór fiammal közösen készítjük a játékainkat.

– Miért támogatja a kerületi gyerekeket?

– Bizonyára a fiai által is érzékenyebb az ember e korosztály iránt, ezért örömmel megajándékozom minden évben gyereknapkor a kerületi bölcsődék és óvodák kis lakóit, mint ahogy az idén is így lesz, apró játékokat kapnak. Számunkra a legszebb ajándék az a sok köszönőlevél vagy rajz, amit a gyerekektől kapunk. A Huncutka alapítványon keresztül pedig a Fóti Gyermekvárost is támogattuk különféle játékokkal karácsonykor.

– Nemcsak a gyermekekért, de a felnőttekért is sokat tesz, legutóbb például a helyi mentőállomás bútorzata újult meg a segítségükkel. Megkeresték?

– Az önkormányzat mint stratégiai partnert keresett meg, hogy segítsek a helyi mentőállomás bútorainak felújításában, amit örömmel meg is tettem. Amíg futja energiánkból, szívesen segítünk a kerületben.

(temesi)