Luigit a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál utcazenészeként ismerhette meg a kerületi közönség, most pedig a 43. Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében tért vissza hozzánk és adott egy különleges, meghitt hangulatú koncertet a Magdolna Borklub teraszán.

Nagyszerű választásnak bizonyult a helyszínhez a zene: szőlőlugasok között, ízletes borokkal fűszerezve, a lemenő nap fényében szólt Luigi bensőséges muzsikája, aki bármit is játszott, képes volt ellazítani, lélekben felemelni közönségét. A koncerten többen hosszú percekig csukott szemmel hallgatták a dél-olasz tengerparti kisvárosból, Sapriból hazánkba érkező művész játékát.

Luigi Cantelmo Rómában tanult klasszikus és elektronikus gitárzenét, koncertezett filharmonikus és könnyűzenei formációkban is, de hamar rájött, hogy a zenében a maga útját szeretné járni, ezzel az indíttatással érkezett meg Budapestre, ahová a szíve szólította.

Keze alatt valósággal megszelídül a gitár, képes a legmélyebb emberi érzéseket felébreszteni hallgatóságában.

Első CD-jét 2017 elején adta ki „7” címmel, amelyre saját szerzeményeit rögzítette, hamisítatlan mediterrán életérzést közvetítve, de a dalok nem nélkülözik magyarországi élményeit sem. Itteni példaképének, Sárik Péternek például külön dalt szentelt, amelyet a jazz-zongorista könnyed, de ugyanakkor mégis szenvedélyes stílusa ihletett. „Tudom, hogy még az elején járok, de rájöttem, hogy ez az én utam, és ezt részben Magyarországnak köszönhetem. Az itt élő emberek különösen inspirálnak, szavak nélkül is érzem a bátorításukat, támogatásukat” – vallja Luigi.

Folyamatos kísérletező magatartásának köszönhetően Luigi zenei stílusát nehéz pontosan meghatározni: megtalálhatók benne a pop-, rock-, jazz- és ambient lounge elemek is.
Produkciója ékes bizonyítéka annak, hogy a mai modern zenei eszközök segítségével bárki egymaga is képes lehet egy teljes, magával ragadó hangzásvilágot kialakítani.

(S. J.)

MEGOSZTÁS